Tovar

Chutný a šťavnatý pečený losos na rôzne spôsoby

Nie každý človek má rád chuť rýb, ale často robíme výnimku pri konzumácií lososa. Vďaka jeho lahodnej nie veľmi intenzívnej rybacej chuti je obľúbenou pochúťkou a to dokonca aj medzi malými deťmi. Najobľúbenejším spôsobom ako pripraviť túto rybu je buď grilovanie alebo pečenie. Dá sa jesť aj za surova, Japonci ho radi pripravujú vo forme sushi. Dnes sa, ale pozrieme na prípravu pečeného lososa, povieme si zopár zaručene chutných receptov, ktoré ulahodia aj mlsným jazýčkom a dokonca aj našim najmenším. Dôležité je postupovať podľa receptov a dodržiavať stanovený čas pečenia, aby náš pečený losos ostal chutný a šťavnatý.

pečený losos

Malé rady a tipy ako správne postupovať, aby sa váš pečený losos zaručene podaril

Pečený losos je taký obľúbený aj kvôli faktu, že neobsahuje žiadne malé kostičky čo vám uľahčí prácu, nebudete musieť strácať čas s ich vyberaním buď pred samotným pečením alebo pri konzumácií. Dôležité pri pečení lososa je aj rozhodnutie, či chcete rybu pripraviť s kožou alebo radšej bez. Ak sa rozhodnete pre variantu s kožou je dôležité ešte pred pečením lososa odstrániť všetky šupiny, ak tak neurobíte kožu nebude možné konzumovať. Ale ako dlho sa má piecť pečený losos? Na jeho upečenie vám postačí veľmi krátky čas, preto buďte obozretný, ak ho budete piecť pridlho bude vysušený. Vopred si predhrejte rúru na 220 stupňov a pripravte si plech vystlaný alobalom. Naň následne položte nášho lososa kožou dolu a ochuťte ho soľou, rôznymi obľúbenými bylinkami a pár kvapkami olivového oleja.

sirový losos

To ako dlho je potrebné lososa piecť záleží od jeho hrúbky, ak je hrubší ako 1,5 cm je potrebné ho v rúre nechať 8 minúť, ak je však tenší postačia mu 4 až 6 minút. Ďalšou obľúbenou variantnou je príprava v alobale. Pred samotným pečením lososa je potrebné ho najmenej na hodinu nechať marinovať v obľúbenej marináde, opäť použite olivový olej, obľúbené bylinky, cesnak, soľ a citrónovú šťavu. Po odležaní lososa spolu s plátkom masla zabaľte do alobalu a následne pečte 20 minút pri 180 stupňoch. Viac zaujímavých receptov ako sa dá pripraviť váš obľúbený pečený losos nájdete na webovej stránke https://spolukstolu.podravka.sk/.